Jadłospis


30.05.2022 - 03.06.2022
PONIEDZIAŁEK

Śniadanie I

Herbata miętowa,

chleb razowy z masłem,

pasta rybna,

pomidor malinowy

Śniadanie II

Budyń o smaku bananowym,

chrupki kukurydziane,

sok wiśniowy

Obiad/Podwieczorek

Zupa grysikowa na mięsie,

filet z kurczaka panierowany,

ziemniaki puree,

surówka z młodej kapusty,

sok z czarnej porzeczki, jabłko

 

 

 

 

 

WTOREK

Śniadanie I

Płatki kukurydziane na mleku,

Herbata owocowa,

bułka pszenna z masłem,

szynka, ogórek szklarniowy

 

Śniadanie II

Jogurt naturalny z truskawkami,

wafelek Grzesiek bez czekolady

 

Obiad/Podwieczorek

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami

i koperkiem na mięsie,

pieczeń wieprzowa,

kasza perłowa, buraczki na zimno,

kompot owocowy, kiwi

 

 

 

ŚRODA

Śniadanie I

 Kawa zbożowa,

chleb żytni z masłem,

parówka na ciepło, ketchup,

pomidorki koktajlowe

 

 

Śniadanie II

 Pączki serowe(wyrób własny)

lody KAKTUS,

soczek Tymbark

 

 

Obiad/Podwieczorek

 

Zupa kalafiorowa,

makaron w sosie bolońskim

z warzywami, sok jabłkowy,

truskawki, LUBIŚ

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

Śniadanie I

 Kakao, pieczywo mieszane z masłem,

ser Bieluch, szczypiorek, rzodkiewka

 

Śniadanie II

 Herbata z miodem i cytryną,

chleb słonecznikowy,

pasta z szynki z pietruszką, sałata masłowa

 

 

Obiad/Podwieczorek

Krem z zielonych szparagów z groszkiem ptysiowym,

filet z indyka w sosie własnym,

ziemniaki, bukiet warzyw,

sok z mango, winogrono bezpestkowe

 

 

 

 

PIĄTEK

Śniadanie I

Herbata Bawarka,

chleb orkiszowy z masłem,

jajecznica, pomidor malinowy

 

Śniadanie II

 Rogal mleczny z masłem,

Danio wyciskany

 

 

Obiad/Podwieczorek

Zupa grochowa na żeberkach,

ryba panierowana z pieca,

ziemniaki puree,

surówka z selera z rodzynkami,

lemoniada z pomarańczą i cytryną,

banan

 








Gminny Żłobek
w Wolsztynie
ul. Komorowska 1C
64-200 Wolsztyn

tel 68 384 33 18

osób online : 1
www.zlobekwolsztyn.pl 2012 - 2024.
"Zezwala się na wykorzystywanie materiałów zamieszczonych w witrynie w innych publikatorach, pod warunkiem podania źródła ich pochodzenia"
stat4u